Stora Enso Oyj ja Pyroll Converting Oy ovat 22.11.2017 solmitulla yrityskaupalla sopineet, että Stora Enso myy Pyrollille Baienfurtissa, Etelä-Saksassa sijaitsevan kartongin arkituspalveluun erikoistuneen tehtaan. Kyseisen tehtaan liikevaihto tulee olemaan tänä vuonna noin 15 milj. euroa ja se työllistää suoraan 60 henkilöä. Omistuksen siirtymävaiheen odotetaan saatavan päätökseen vuoden 2018 ensimmäisen kvartaalin aikana.

Baienfurtin tehdas tulee korkean tuotantokapasiteettinsa ja hyvän sijaintinsa myötä täydentämään Pyroll Convertingin palveluverkostoa merkittävästi. Palveluverkostonsa laajentamisella Baienfurtin tehtaalla, Pyroll takaa kumppaneilleen kattavamman ja monipuolisemman palvelutarjonnan lähellä päämarkkinoita.

Pyrollin jalostustoimiala on kasvanut viime vuosina merkittävästi kasvustrategiansa mukaisesti. Nyt tehty yrityskauppa on jo toinen merkittävä Pyrollin investointi Euroopassa vuoden 2015 jälkeen, jolloin Pyroll laajensi toimintaansa Hollantiin. Pyroll on tehnyt merkittäviä investointeja viime vuosien aikana myös kotimaahan, muun muassa Pyhtään Siltakylän tehtaaseen.

”Olemme iloisia saadessamme neljän jo olemassa olevan tehtaamme lisäksi Baienfurtin tehtaan täydentämään palveluverkostoamme. Palveluiden saatavuudella on tärkeä rooli, kun koko ketjun reagointiajat lyhenevät entisestään. Sen vuoksi uskomme, että palveluntarjonta useammassa paikassa on avaintekijä nyt ja tulevaisuudessa. Näemme ison hyödyn asiakkaillemme, kun palvelukenttä laajenee tämän investoinnin myötä. Edellinen investointi Winschotenissa, Hollannissa, on näyttänyt, että etenkin kartongin arkituspalvelut asiakkaidemme päämarkkina-alueella ovat kasvaneet ja sen vuoksi olimme valmiita tähän merkittävääninvestointiin”, sanoo Reino Uusitalo, omistaja ja Pyroll-konsernin hallituksen puheenjohtaja.

Lisätietoja:

Ilkka Haitti, Toimitusjohtaja, Pyroll Converting Oy

Mobile +358 400 639 445, ilkka.haitti@pyroll.com