Parhaat ideat ovat yksinkertaisia! Tätä mieltä oli Scanstarin tuomaristo luovuttaessaan Scanstar 2015 palkinnon Pyrollin valmistamalle Fiskars Home Oy Ab Iittalan Ruutu-lasipakkaukselle.

Kaikki alkoi Iittalan lasitehtaasta vuonna 1881. Tänä päivänä tämä menetystarina ilmenee kokoelmana ajattomia esineitä, jotka on suunniteltu rikastuttamaan ihmisten arkea. Laatu, esteettisyys ja toiminnallisuus ovat aina olleet Iittalan suunnittelun kulmakiviä.

Scanstar on yhteispohjoismainen pakkauskilpailu, jonka Scandinavian Packaging Association, SPA on järjestänyt vuodesta 1969. Tänä vuonna kilpailuun osallistui 28 erilaista pakkausta, joista yhdeksän sai Scanstarin.

Pyroll voitti Scanstarin Fiskars Home Oy Ab Iittalan Ruutu-lasipakkauksella. Timanttia muistuttava, vinoneliön muotoinen Ruutu on kymmenen maljakon kokoelma, jossa on viisi eri kokoa ja seitsemän eri väriä. Ruutu-maljakot valmistetaan Iittalan tehtaalla Suomessa. Maljakon suunnittelijat Ronan ja Erwan Bouroullec antoivat idean maljakoiden muotoiseen pakkaukseen. Ruutu- lasipakkaukset on suunniteltu yhteistyössä Iittalan ja Pyrollin kanssa.

Parhaat ideat ovat yksinkertaisia. Scanstarin tuomariston mukaan nämä pakkaukset korostavat mainiolla tapaa itse tuotteita. Pakkaukset ovat hyvin linjassa tuotteen brandiarvon kanssa. Nämä monikäyttöiset lahjapakkaukset toimivat suuressa roolissa myymäläympäristössä. Ne ovat valmiita lahjoja, eivätkä tarvitse erillistä paketointia. Pakkausten värit on inspiroitu itse tuotteista ja ne tukevat tuotteiden värimaailmaa.