Altia on Pohjoismaiden ja Baltian johtava alkoholijuomatalo, joka valmistaa, maahantuo ja vie laadukkaita viinejä sekä väkeviä alkoholijuomia. Altia työllistää 880 henkeä ja sen liikevaihto oli 380,7 miljoonaa euroa vuonna 2015.

Altian liiketoimintamalli perustuu vahvaan omien brändien tuoteportfolioon sekä laajaan valikoimaan kansainvälisiä päämiestuotteita. Altialla on toimintoja seitsemässä maassa. Alkoholijuomatehtaat sijaitsevat Suomessa Rajamäellä ja Virossa Tabasalussa, tislaamo löytyy Koskenkorvalta. Altia on myös merkittävä konjakkitalo, ja heillä on oma tuotantolaitos sekä kypsytysvarastot Ranskan Cognacissa. Yritys vie alkoholijuomia noin 30 eri maahan, joista suurin osa on Euroopassa. Euroopan lisäksi tuotteita viedään Aasiaan, Pohjois-Amerikkaan, Karibialle ja Lähi-Itään.

Altia on Suomen valtioneuvoston alaisuudessa toimivan Suomi 100 -juhlatoimikunnan virallinen yhteistyökumppani. Elinkeinoelämä ja yritykset ovat aktiivisesti mukana Suomi 100 -juhlavuodessa. Virallisen Suomi 100 -tunnuksen omaavan tuotteen tai palvelun takana on aina tarina sekä yrityksen yhteiskunnallinen teko, joka vie Suomea eteenpäin.

Erilaisilla tuotteilla on perinteisesti oma roolinsa merkkivuosien juhlistamisessa, niin myös Suomen itsenäisyyden juhlavuonna. Suomi 100 -tunnuksen omaava tuote ei ole pelkkä logo, vaan se sisältää aina yleishyödyllisen ulottuvuuden, joka on yrityksen itse miettimä yhteiskunnallinen osallistuminen. Myös itse tuotteella on oltava ymmärrettävä yhteys juhlavuoteen

pääsihteeri Pekka Timonen Suomi 100:sta kertoo.

Altian myötä myös Pyroll pääsi mukaan toteuttamaan Suomi 100 –teemaa. Joulukuun Pyrollin pakkaukseksi valittu Suomi 100 –lahjapussi on tehty perinteikkäälle suomalaiselle juomalle. Pussia koristaa vanhahtava Koskenkorvan kartta, joka tuo historiallista tunnelmaa. Lahjapussi on suomalaiseen makuun sopiva, yksinkertainen ja tyylikäs ja sitä koristaa Suomi 100 -tunnus.