Uusi puu 2022 -kilpailun tulokset julkaistiin 7.6. Pul & Paper -messuilla Helsingin Messukeskuksessa. Uusi puu -kilpailun voittajat valittiin someäänestyksellä, jossa annettiin liki tuhat yleisöääntä. Yleisöäänestyksen tavoitteena oli tehdä tunnetuksi Uusi puu -hankkeen jäsenyritysten puupohjaisia materiaaleja. Kilpailuun osallistuneiden tuotteiden materiaali sai olla jo tunnettu, mutta kaupallisen tuotteen tai sovellustavan tuli olla uusi.

Uusi puu -tuote 2022  ratkaisujen kolmen kärki on:

1. Golfpallokotelosta hyönteishotelli — Metsä Board & Golf Coat
2. Hiilihapotuslaite biokomposiitista — UPM Biocomposites & Mysoda
3. NAMS, mikä tomaattirasia! — Pyroll Pakkaukset Group & Agrifutura.

Pyroll Pakkaukset oli mukana myös kilpailun voittaneen hyönteishotelliksi muuntuvan pakkauksen valmistamisessa. Koekappaleet valmisti Pyrollin PackageMedian yksikkö ja lopullinen kotelo sai muotonsa  Pyrollin Lahden ja Tampereen tehtailla.

Pyroll Lahden tehtaan valmistama Nams-tomaattirasia ylsi hienosti kovatasoisessa kilpailussa kolmanneksi.

pyroll pakkaukset packaging nams tomaatit tomateoes tomaattirasia uusi puu 2022 kilpailu

PYROLL PAKKAUKSET PACKAGING NAMS TOMATOES TOMAATTI RASIA UUS PUU 2022 KILPAILU VASTUULLISUUS KUITUPOHJAINEN RASIA

Pakkausmateriaalien valinnoissa tulisi suosia uusituvista luonnonvaroista tehtyjä ratkaisuja aina kun se on mahdollista. Tässä on oiva malliesimerkki muovia korvaavasta tulevaisuuden kuitupohjaisesta pakkauksesta. Näiden rasioiden ikkunat ovat puupohjaista biohajoavaa selluloosa-asetaattia. Rasiat voi siis huoletta kierrättää kartonginkierrätyksessä.

Pakkauksissa tulisi olla esillä myös selkeästi kierrätysohjeet, sillä ne tulisi saada käyttönsä jälkeen kiertämään. Tästä rasiasta löytyy yhdellä vilkaisulla kierrätysohjeet ja se on helppo kierrättää. Tämä pakkaus on kuluttajaystävällinen, tiedostavan kuluttajan valinta ja tukee kestävää kehitystä.