Unison Coffee on vastikään perustettu joensuulainen yritys, mikä tarjoaa kahviautomaattien ja kahvituspalvelun lisäksi omassa paahtimossa käsityönä paahdettua ensiluokkaista, eettisesti tuotettua Unison Coffee -kahvia.

Unison Coffeen kahveissa on mistä valita, eivätkä kahvien nimetkään jätä kylmäksi. Unison Coffee haluaa kahvien pohjoiskarjalaisilla murresanoilla tuoda ylpeänä esille, että mistä sitä ollaan kotoisin! Tarjolla on Tummoo, Vaalleeta, Tujjuu. Kaikille löytyy varmasti oma suosikki!

Pyroll pääsi mukaan Unison Coffeen kahvimaailmaan, kun Unison Coffeen oma paahtomestari Miska Kämäräinen käveli ovesta sisään ja totesi, että nyt tarvitaan kahvipakkauksia. Pyrollin Joensuun yksikkö ryhtyi tuumasta toimeen. Lopputuloksena valmistui kahta erikokoista pakkausmateriaalia. Kilon pakkaukset menevät pääosin kahviautomaatteihin ja puolen kilon paketit kuluttajille. Miskan mukaan pakkausprojekti sujui mallikkaasti ja apua saatin jopa pakkauskoneen käytössä.

Kahvin pakkaamisessa pitää ottaa erityisesti huomioon aromien säilyvyys. Unison Coffeen kahvipakkausten ratamateriaalina on kolmikerroslaminaatti, mikä suojaa sisältöä ilmalta, kosteudelta ja UV-säteiltä. Pakkausten pinnasta haluttiin mattamainen, millä haluttiin korostaa kahvin rouhevuutta ja aitoutta.

Kahvipakkausten venttiili stanssataan jokaiseen pakkaukseen erikseen pakkausvaiheessa. Yksisuuntainen aromiventtiili päästää ylimääräisen kahvista vapautuvan hiilidioksidin pois pussista päästämättä kuitenkaan ilmaa takaisin sisään.

Kahvin paahtoaste määritellään Suomessa asteikolla 1–5. Suomalaisten suosima vaaleapaahto on paahtoasteeltaan noin 1–2 ja tummapaahtoiset ovat asteiltaan 2,5–5. Suomalaiset ovat entistä enemmän innoissaan tummapaahtoisista kahveista. Tämän trendin myötä myös Unison Coffeen tuoteperhe kasvaa. Tulossa on tujuakin tujumpi, paahtoasteeltaan 5:ksi luokiteltu tumma vaihtoehto. Tämä tuoteuutuus on ristitty Pilkkopimmeeksi. Nimi ei ainakaan voisi olla osuvampi!

                                             

13.4.2018